Nieuwbouw: Appartement Amsterdam Centrum

01 apr 2015
Locatie Amsterdam – Centrum
Type huis Nieuwbouw appartement
Doel Vanaf casco helemaal afbouwen inclusief interieurs
Grootte 124 m2
Doorlooptijd 3 maanden

PRA-amsterdam-2

De opdracht

Een casco-appartement afwerken tot een warm, eigentijds geheel met een ‘hotelsfeer’ qua gemak. Dat was de opdracht die PrachtNova had bij dit casco-appartement bestaande uit een woonkamer met open keuken, een tweetal kinderslaapkamers, een masterbedroom, badkamer, toilet en technische ruimte.
In dit appartement hoefden we nauwelijks iets aan te passen aan de indeling. Er werd slechts een wandje verplaatst. Omdat de eigenaren hier niet permanent wonen, maar het als tweede woning gebruiken, moest het ook praktisch zijn, zodat ze na een verblijf van een paar dagen de deur weer makkelijk achter zich dicht konden trekken.

PRA-amsterdam-1

Binnenhuisarchitectuur

Vanaf het begin van het project werd de interieurarchitect bij het project betrokken. Per ruimte werden keuzes gemaakt voor de wandafwerking, vaak met diepe warme kleuren. De vloer werd door het hele appartement van een eigentijdse gietvloer voorzien, wat een prima combinatie vormt met vloerverwarming.
Bij de keuze en de opstelling van de keuken was de interieurarchitect ook nauw betrokken. Ook omdat het echt een duidelijk aanwezig onderdeel van de woonkamer vormde. Mooie oplossingen werden bedacht, zichtlijnen voor het uitzicht naar buiten speelden een rol bij de opstelling.

PRA-amsterdam-3

Lichtplan

In samenwerking met de installateur werd een volwaardig lichtplan uitgewerkt voor alle ruimtes. Van mooie duo-spots in het iets verlaagde plafond tot verlichting in de nisjes in de badkamer en het toilet. De verlichting in de hal, niet alleen in het plafond maar ook laag bij de grond, gaf de entree direct al iets speciaals.
De badkamer en het toilet werden in een warme, haast Arabische stijl uitgevoerd. Zwart maroc stucwerk, zwart sanitair en meubels en spiegels op maat.
De interieurarchitect ontwierp fraaie deuren voor de garderobe, zodat de jassen netjes opgeborgen waren.
Aannemer ‘Barten Bouwgroep’ voerde het hele project uit. Met een fijn team aan mensen. De schilder (Schildersbedrijf Veerman) leverde specialistenwerk, vooral door het bijzondere behang dat werd toegepast.

Al met al een uniek project, qua totaalopzet, qua afstemming tussen de betrokkenen en qua eindresultaat.

Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met onze Partners:

  • Barten Bouwgroep
  • Van der Spek Interieurontwerpers
  • Schildersbedrijf Veerman
  • Engineeringsburo Van den Hoogen