Nieuwbouw Amsterdam: Penthouse

11 mrt 2015
Locatie Amsterdam – Centrum
Type huis Nieuwbouw penthouse, met fantastisch uitzicht over de stad
Doel Vanaf casco afbouwen, zeer hoogwaardig afwerkingsniveau, inclusief interieur. Tevens geheel nieuwe indeling ontworpen van het appartement
Grootte 241 m2
Doorlooptijd 8 maanden

PrachtNova heeft onlangs de nieuwbouw van een penthouse gedaan. Onze opdrachtgever was van plan een groot appartement te kopen. Het ging om een appartement in een nog te bouwen appartementencomplex in het centrum van Amsterdam. De indeling van het appartement sprak onze opdrachtgever echter niet aan. Voordat hij de beslissing wilde nemen om het te kopen, wilde hij zeker weten dat een andere indeling van het appartement mogelijk was, uitgaande van zijn wensen en rekening houdend met de bouwtechnische mogelijkheden.

De indelingsplan

Als eerste stap heeft PrachtNova een indelingsplan gemaakt. De keuken kwam op een andere plek en er werd een bijkeuken gecreëerd. Ook kwam er een aparte werkkamer. Een mooie ruimte voor een zithoek met compleet geïntegreerde tv- en audio-opstelling was hier door mogelijk. En het werd mogelijk een aparte slaap-suite te maken bestaande uit een slaapkamer met aangrenzende walk-in-closet, met royale kastenwanden en een badkamer voorzien van een sauna. De tweede slaapkamer kreeg ook zijn eigen badkamer.
Na het fiat van de projectaannemer op het bouwtechnisch aspect van de nieuwe indeling, heeft de opdrachtgever de koop voor het appartement gesloten. In de koop was direct het minderwerk voor de casco-oplevering door de projectaannemer verrekend.

Complete afbouw

Voor de complete afbouw van het appartement werd door onze bouwbegeleider een bestek geschreven. Alle wensen van de opdrachtgever voor de afwerking van het appartement werden daarin meegenomen. O.a. op het terrein van wand- en vloerafwerking, domotica, verlichting, en beveiliging. Op basis van dit bestek is aan twee aannemers gevraagd om een offerte te maken.

Uitvoering

De uitvoering van de verbouwing werd begeleid door een bouwbegeleider van PrachtNova. Deze onderhield waar nodig het contact met toeleveranciers van bijvoorbeeld badkamer, keuken en maatwerkkasten. Regelmatig waren er bouwvergaderingen om de werkzaamheden op elkaar af te stemmen.
Het omvangrijk project met veel betrokken partijen is geheel naar wens van de opdrachtgever opgeleverd. Compleet op maat ontworpen en uitgevoerd op een exclusief afwerkingsniveau.

Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met onze Partners:

  • Barten Bouwgroep
  • Buro I&B