‘Je moet gewoon de goede mensen hebben. Dan gaat het bijna vanzelf!’ 

‘We waren meteen verliefd op dit appartement. Het ligt op het Amsterdamse Oosterdokseiland met uitzicht over de stad, we hadden ons geen betere plek voor een pied-à-terre kunnen wensen. Maar het werd wel casco opgeleverd, werkelijk álles moest nog gebeuren: afwerking voor wanden en vloeren, plafonds, keuken, badkamer, verlichting op maat, kleurenstelling, keuze van deuren… Als je eraan denkt dat je dat zelf moet gaan regelen, zinkt de moed je in de schoenen. Zo’n groot project, daar moet je echt professionals bijhalen. En als ik nu terugkijk, ben ik zo blij met de keuze die we destijds hebben gemaakt.

We hadden er zelfs zoveel vertrouwen in dat we ook de inrichting met hen samen hebben gedaan.

Bij PrachtNova voelde je eigenlijk al meteen: dit is precies wat ze doen. Je merkt het ook aan de vragen die ze stellen bij het eerste gesprek. Ze weten gewoon waar je over na moet denken. Zelfs zoiets eenvoudigs als de lichtpunten, er zitten altijd praktische kanten aan waardoor je het beter nét even anders kunt doen en het is prettig om te weten dat je daar een goede keuze in hebt gemaakt. En alles wat erna kwam, de onderhandelingen met aannemers, het budget in de gaten houden en de planning, we hadden er geen omkijken naar. We hoefden af en toe om de hoek te kijken en onze duimen in de lucht te steken, zo voelde het echt.

We hadden er zelfs zoveel vertrouwen in dat we ook de inrichting met hen samen hebben gedaan. We hadden in feite al vanaf het begin samen over de inrichting nagedacht, want als je een verlichtingsplan maakt, is de eerste vraag hoe je de meubels gaat neerzetten. En als iemand er zo’n kei in is om je wensen te vertalen naar een ogede uitvoering en het zo efficiënt aanpakt, waarom zou je dan alles zelf doen? Dit is ideaal. Je hebt wel de leuke dingen, zoals het nadenken over de inrichting, de kleuren en de stoffen. Maar het gedoe heb je niet. Van te voren had ik een beeld in mijn hoofd van hoe het moest worden – en het werd nog mooier.
Als we hier nu vrienden en kennissen op bezoek krijgen, geloven ze me niet als ik vertel dat het hele project van casco tot complete oplevering zo soepel is verlopen. Dan zeg ik: je moet gewoon de goede mensen hebben. Dan gaat het bijna vanzelf!’

Dit appartement is gerealiseerd in samenwerking met Pracht Partners Bouwbedrijf Barten en van der Spek Interieurontwerpers.