Project Homeruslaan Zeist

01 apr 2015
Locatie Zeist
Type huis Jaren 30 woning, helft van een dubbel
Doel Verbouwing zolder, vernieuwen 2 badkamers, toilet en diverse aanpassingen door hele huis
Grootte 253 m2 (hele huis)
Doorlooptijd 6 weken

Voorbereiding

Onze klanten hadden een mooie twee onder een kap villa gekocht in Zeist, een echte jaren dertig woning. Binnen 6 weken nadat ze eigenaar waren geworden, gingen ze verhuizen. In die tussentijd was de wens de zolder ingrijpend te verbouwen. Daarnaast waren er in alle vertrekken op de andere verdiepingen ook werkzaamheden.

Nieuwe indeling

We begonnen met het maken van tekeningen van de nieuwe zolder-indeling. Twee royale slaapkamers, een badkamer, een vliering en een ruimte voor de CV ketel kwamen er. Omdat het dak niet rechttoe-rechtaan was, maar voorzien van een kilgoot, dakkapellen, diverse spanten, etc, was het een hele toer de optimale indeling te vinden. Er werd een aanbesteding gedaan bij twee aannemers. Barten Bouwgroep, één van Partners van PrachtNova verwierf de opdracht.

Algehele make-over

Naast het aanpassen van de zolder, kwam er ook een vernieuwde badkamer op de eerste verdieping, het toilet werd vernieuwd, de masterbedroom kreeg een make-over met een mooie kastenwand met een geïntegreerde tv. Een andere slaapkamer werd omgebouwd tot werkkamer met twee bureau’s en kastenwanden.
En op de begane grond werden er aanpassingen in de keuken en bijkeuken uitgevoerd door vervanging van keukenapparatuur en het wijzigen van een deel van de kastenindeling. Daarnaast werd de parketvloer helemaal geschuurd en opnieuw afgewerkt . De schouw van de open haard kreeg een ander uiterlijk.

‘Chill’ ruimte

Ook de chill ruimte voor de kinderen kreeg een eigentijds aanzien. Van der Spek interieuradvies hielp bij het maken van keuzes voor kleurstellingen voor de kamers op zolder. Bij de woonkamer adviseerde hij over de wandafwerking (mooi graslinnen behang), de stofkeuze voor de gordijnen, bij een deel van het meubilair en bij de kleurstelling van de wanden in de keuken.

Het schilderwerk binnen werd ook van boven tot beneden aangepakt. Het buitenschilderwerk is na de verhuizing uitgevoerd.
Zes weken nadat de eigenaren de sleutel hadden gekregen, stond de verhuiswagen (ook een PrachtNova Partner) voor de deur en werd het van binnen vernieuwde huis betrokken.

Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met onze Partners:

  • Buro I&B
  • Barten Bouwgroep
  • Van der Spek Interieuradvies
  • Van den Berg Verhuizers